Horecazaak

Koffiebar / lunchroom / patisserie met lage huur te koop centrum Schiedam aangeboden door TiHM Horecamakelaardij

Omschrijving

In het centrum van Schiedam langs het drukke Broersvest, biedt TiHM Horecamakelaardij ter overname aan deze prachtige koffiebar/lunchroom met patisserie. De enthousiast barista maakt hier elke dag heerlijke koffiespecialiteiten en in de patisserie worden de heerlijkste cakes en taarten gebakken. Ook worden brunch- en lunchgerechten geserveerd. Klanten komen hier voor de koffie en dagverse gerechten, maar ook voor de fijne, huiselijke sfeer.

De zaak heeft een ruime koffiebar voor de barista met een fraaie koffiemachine, verder achterin de zaak is de open bereidingsruimte voor de patissier met alle mogelijke apparatuur. Rondom deze bar en dit bereidingsgedeelte zijn verschillende zithoekjes, zoals achterin de zonnige erker en vooraan in de zaak in een kleine loungehoek. Er is plek voor circa 34 gasten, maar dit aantal kan eenvoudig vergroot worden tot circa 50. Achter het pand is een intieme binnentuin met plek voor circa 16 bezoekers. Dit terras is mogelijk uitbreidbaar via het naastgelegen pand. Via de tuin is ook een achtergelegen speeltuin bereikbaar waarvan de eigenaar de sleutel beheert. Aan de voorkant van het pand is nog een bescheiden gevelterras. Onder nagenoeg het gehele pand bevindt zich een groot souterrain met veel bergingsmogelijkheden. Er is op dit moment één toilet, maar dit zou makkelijk uitgebreid kunnen worden naar twee toiletten.

Het Broersvest waar de zaak gelegen is, is één van de winkelstraten in het centrum van Schiedam en tevens een belangrijke verkeersroute door Schiedam. Aan dezelfde straat ligt ook het drukbezochte overdekte winkelcentrum De Passage met veel verschillende winkels.

De huidige openingstijden zijn van woensdag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 uur en zaterdag van 10:00 tot 16:30 uur. Zondag t/m dinsdag gesloten. Ruimere openingstijden zijn echter mogelijk en het bestemmingsplan biedt ook ruimere vergunningsmogelijkheden. De zaak is ook bijzonder geschikt voor avondexploitatie.

Bestemmingsplan

Binnenstad 2014 Schiedam, gemengd-4, horeca categorie 1. Huidige exploitatie is vrijgesteld van de vergunningsplicht.

Aanvang exploitatie

Sinds 2018.

Reden verkoop

Huidige eigenaresse wil verder in de zorg, waar zij nu ook nog werkzaam is naast de koffiebar (vandaar de beperkte openingstijden).

Omzetindicatie

Over de telefoon wordt geen vertrouwelijke informatie gegeven, zoals financiële gegevens. Deze gegevens zijn wel aanwezig en kunnen in een persoonlijk gesprek besproken worden.

Personeel

Via payroll.

Woning

Er is geen woning aanwezig.

Parkeren

Er zijn diverse mogelijkheden om te parkeren in de directe nabijheid, zowel op straat als in de nabijgelegen parkeergarage onder winkelcentrum De Passage. Ook zijn er mogelijkheden om te parkeren in de ABC garage en bij het gemeentehuis/theater.

Bereikbaarheid

Prima bereikbaar met openbaar vervoer en auto. Tramlijnen 21 en 24 stoppen in de straat, evenals de bus.

Aanvaarding

In overleg. Verkoper behoudt zich het recht van gunning voor.

Schiedam

Schiedam is een stad en gemeente in de province Zuid-Holland, gelegen tussen Rotterdam en Vlaardingen, met zo’n 78.000 inwoners. Schiedam is altijd het internationale hart geweest van de jeneverindustrie, wat nog zichtbaar is aan de talloze molens en monumentale pakhuizen. Schiedam heeft nog een historische binnenstad met diverse winkelstraten. Het gezellige centrum kent veel caféetjes en restaurants.

Vraagprijs

Bij overname van een horecabedrijf is de vraagprijs opgebouwd uit overname van de inventaris, goodwill, handelsnaam, huurrechten en het huurdersbelang (alle vaste onderdelen zoals wand-, vloer- en plafondafwerking, alsmede de technische installaties die in het pand achterblijven maar geen eigendom zijn van verhuurder).

Bezichtigingen

Heeft u interesse in deze leuke zaak met lage huur, neem dan contact op met TiHM Horecamakelaardij, Miranda Burgers, 06 53 647 900 of via m.burgers@tihm.nl. Wij raden u aan de zaak en de omgeving eerst zelf te gaan bekijken voordat u een afspraak maakt voor bezichtiging. Zie ook onze website www.tihm.nl voor verdere informatie en foto's.

Van het object is geen NEN meetrapport beschikbaar. De genoemde oppervlakten zijn slechts indicatief. Eventuele afwijkingen hierin vormen geen aanleiding tot verrekening.

Alle verstrekte informatie is geheel vrijblijvend en onder voorbehoud. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

TiHM Horecamakelaardij

Kenmerken

Algemeen

Geplaatst op
21 dec. 2023
Lokatie
Schiedam
Type
Lunchroom
  • - met Terras

Oppervlakte

Totaal
116 m²
Zitplaatsen
50

Terras

Terras:
Ja
Oppervlakte terras
onbekend
Zitplaatsen terras
16

Prijs

Overnameprijs:
€ 45.000
Huurprijs vastgoed:
€ 990

Verplichtingen

Brouwerij
Nee
Personeel
Nee
Automaten
Nee
Muziek
Nee
Leasecontracten
Nee
Te koop aangeboden door

TiHM Horecamakelaardij

Kortekade 33a
3062GM Rotterdam
0105221426
TiHM Horecamakelaardij

Contactpersoon voor deze advertentie

m.burgers@tihm.nl

Vergelijkbare horecazaken

ID 2219 Kip zonder Kop

Lunchroom van 87 m² met terras in Den Haag
30 jan. 2024
VDS Horecamakelaars B.V.
€ 37.500
€ 1.300

ID 4227 Lunchroom in de Kettingstraat

Lunchroom van 37 m² met terras in Den Haag
3 okt. 2023
VDS Horecamakelaars B.V.
€ 2.050

ID 3012 Lunchcafé Sista’s

Lunchroom met terras in Nootdorp
25 jan. 2024
VDS Horecamakelaars B.V.
€ 79.500
€ 4.100

ID 1599 Doppio Espresso op de “De Fred”

Lunchroom van 144 m² met terras in Den Haag
15 feb. 2024
VDS Horecamakelaars B.V.
€ 195.000
€ 5.744
Bekijk alle horeca te koop in Schiedam