Horecazaak

Restaurant Deliplein Rotterdam Katendrecht - Tihm Horecamakelaardij

Omschrijving

Gevestigd aan het Deliplein op Katendrecht te Rotterdam heeft horecamakelaar Tihm dit bekende Rotterdamse restaurant in de verkoop gekregen. De combinatie van de goede naam, lage huur, centrale ligging op het plein, een groot terras en de steeds verder groeiende populariteit van deze buurt, maakt dit een erg interessante horecazaak om over te nemen.

Zie voor meer informatie:https://tihm.nl/aanbod/restaurant-te-koop-op-deliplein-rotterdam-katendrecht/

Katendrecht is in de laatste jaren uitgegroeid tot een nieuwe hotspot in Rotterdam. Er is een verbindingsbrug tussen de Kop van Zuid en Katendrecht, de Fenix Food Factory en de SS Rotterdam trekken veel mensen van binnen en buiten Rotterdam naar dit gebied. Er worden tevens diverse nieuwe projecten ontwikkeld, waaronder het nieuwe museum Fenix gevestigd tegenover het restaurant. In het hart van Katendrecht ligt het Deliplein met een theater en vele leuke horecazaken waar dit restaurant er 1 van is.

In dit restaurant wordt op niveau Frans/Nederlands gekookt en is het restaurant onderscheiden met een Bib Gourmand uitgegeven door de Michelin. Het is aan de nieuwe ondernemer om het huidige of een soort gelijk concept voort te zetten of aan te passen naar een laagdrempeliger concept. Bij een laagdrempeliger concept zal verhuurder de ondernemer mogelijk ook verzoeken overdag open te gaan.

Het pand is grofweg 8,5 meter breed, 12 meter diep, in totaal ± 110 m² groot en heeft aan de achterzijde een ruime tuin van ± 76 m². In dit middelgrote restaurant kunnen binnen ca 40 gasten plaatsnemen. Op het plein mag een gevel- en overterras geëxploiteerd worden van ± 49 m² groot.
Dit formaat zaak is ideaal voor ondernemers die niet te veel personeel willen hebben. Grenzend aan het zitgedeelte is de open bar met daar direct aangrenzend de open keuken. De zaak is mooi ingericht en goed onderhouden. De keuken beschikt over alle benodigde apparatuur om van eetcafé niveau tot hoog niveau te kunnen koken. De afzuiginstallatie loopt inpandig tot het dak en in de achtertuin ligt de vetafscheider/vetput.


Totaal aantal vierkante meter ± 110 m², waarvan;

Verkoopruimte ± 60 m² ( 2,60 m hoog plafond)

Bar, keuken en spoelkeuken ± 30 m²

Toiletruimte ± 7 m²
Overige ruimten ± 13 m²

Achtertuin ± 76 m²


Terras gevelterras ± 15 m²

Terras overterras ± 34 m²

Kostenindicatie prijspeil september 2023
Gas en elektra € 1.050,- per maand (indien gewenst is het pand met vrij beperkte middelen gasvrij te maken)

Water € 85,- per maand

Gemeentelijke belastingen € 1.162,- per jaar (WOZ en Zuiveringsheffing)

De huidige ondernemer draait het restaurant sinds 2008. In verband met haar leeftijd wil de ondernemer rustig aan gaan rondkijken naar een partij die het restaurant wenst over te nemen. De horecazaak beschikt over een exploitatievergunning cat2 en een drank- en horecavergunning met een bijbehorende terrasvergunning. Bij overname moet rekening gehouden met een contractovername van Purezza (tap met plat en bruiswater), contract loopt tot juni 2024. De huidige ondernemer maakt tevens deel uit van een collectief om goedkoop energie af te nemen, in overleg kan koper hier zich ook bij aansluiten. Het huidige personeelsbestand zal in goed overleg beslissen of ze willen blijven of elders aan de slag gaan.

Bent u op zoek naar een instapklaar restaurant met groot terras, lage huur, bekende naam en een hecht personeelsteam of wilt u meer informatie of gelijk een afspraak maken neem dan contact op met de betrokken horecamakelaar Tim Ouwerkerk T: 06 13 704 604 of E: op T.Ouwerkerk@tihm.nl.

De verstrekte informatie in deze advertentie is met de grootste zorg samengesteld. Desondanks is het mogelijk dat er onjuistheden zijn ingeslopen. Belanghebbenden kunnen daarom geen rechten aan deze informatie ontlenen en zijn wij hiervoor niet aansprakelijk.

Kenmerken

Algemeen

Geplaatst op
28 sep. 2023
Lokatie
Rotterdam
Type
Restaurant
  • - met Terras

Oppervlakte

Totaal
110 m²
Keuken
30 m²
Verkoopruimte
60 m²
Magazijn
13 m²
Zitplaatsen
40

Terras

Terras:
Ja
Oppervlakte terras
49m²
Zitplaatsen terras
50

Prijs

Overnameprijs:
€ 159.500
Huurprijs vastgoed:
€ 1.600

Verplichtingen

Brouwerij
Nee
Personeel
Nee
Automaten
Nee
Muziek
Nee
Leasecontracten
Ja
Te koop aangeboden door

TiHM Horecamakelaardij

Kortekade 33a
3062GM Rotterdam
0105221426
TiHM Horecamakelaardij

Contactpersoon voor deze advertentie

Dhr. T Ouwerkerk
t.ouwerkerk@tihm.nl.

Vergelijkbare horecazaken

Restaurant "Fruits de Mer" in Voorburg

Restaurant van 160 m² met terras in Voorburg
Modern restaurant met eigentijds interieur in het centrum van Voorburg.
23 mei 2020
Horecaadviesbureau.nl
€ 195.000
€ 3.000

ID 1583 Restaurant De Pepermolen

Restaurant van 116 m² met terras in Leidschendam
5 jan. 2023
VDS Horecamakelaars B.V.
€ 120.000
€ 3.333

SUCCESVOL RESTAURANT TE KOOP AAN ZEE BOULEVARD NOORDWIJK AANGEBODEN DOOR TIHM HORECAMAKELAARDIJ

Restaurant van 250 m² met terras in Noordwijk
24 feb. 2023
TiHM Horecamakelaardij
€ 145.000
€ 3.915

Restaurant + terras Argentijns 170 m2 A-1 locatie hartje centrum van Den Haag

Restaurant van 170 m² met terras in Den Haag
6 mrt. 2023
Randstad Horeca Makelaardij
€ 169.500
€ 3.353
Bekijk alle horeca te koop in Rotterdam