Horecazaak

Cafe Restaurant de Pyramide te Opmeer

Omschrijving

De Pyramide is een gecombineerd bedrijf met aan de voorzijde een cafetaria en aan de achterzijde een zaal en café-accommodatie. Naast het bedrijf ligt een midgetgolfbaan.

Uniek aan het bedrijf is de mix van de cafetaria, het café en de zaal die los van elkaar uitstekend kunnen functioneren en ook deels een eigen doelgroep hebben.

HISTORIE: De Pyramide is gestart in 1998. In 2003 is het bedrijf geheel verwoest door een brand, daarna is alles weer herbouwd.

Activiteiten: Cafetaria, restaurant, feestzaal

DOELGROEP : De gasten van de Pyramide bestaat voornamelijk uit de particuliere en toeristische markt. Inwoners van Opmeer en omliggende dorpen, bezoekers van omliggende bedrijven en van de naastgelegen camping en fietsers.

OPENINGSTIJDEN: Dinsdag tot en met zondag van 12.00 tot 22.00 uur. Het café kent ruimere openingstijden.

Het object ligt aan de rand van Opmeer en grenst enerzijds aan het buitengebied en anderzijds aan een aanpalend bedrijventerrein. Het ligt aan de entree van recreatiepark West Friesland. Opmeer is een dorp en gemeente in de regio West-Friesland in de provincie Noord-Holland. De gemeente telt ruim 11.000 inwoners. Opmeer ligt op een steenworp afstand van de gemeente Heerhugowaard. De gemeente bestaat uit diverse dorpskernen, een daarvan is Spanbroek met 2.000 inwoners.

De gemeente Opmeer heeft een agrarisch karakter met karakteristieke stolpboerderijen en kenmerkt zich vooral door ruimte, rust en groen. Opmeer wil dit graag in stand houden maar biedt ook ruimte aan innovatie en ontwikkeling op woon en werkgebied.

In Opmeer wordt veel georganiseerd voor en door de inwoners. Het grote vrijwilligerslegioen zet zich in voor verenigingen, adviesraden en jaarlijkse evenementen. Een van de grootste evenementen van de gemeente is de jaarlijkse open landbouwdag. De gemeente Opmeer is rijk aan historische en archeologische bezienswaardigheden zoals molens, oude kadedijken en historische gebouwen, maar biedt ook nieuwe sport- en recreatieterreinen en nieuwbouw, waarbij duurzaamheid voorop staat.

Opmeer zoekt nadrukkelijk verbindingen met het beleid van West Friesland en Noord-Holland.

Exploitatie: De cafetaria en de zalen aan de achterzijde hebben beiden een zelfstandig entree. Partycentrum de Pyramide is een uniek bedrijf met zowel een cafetaria, ruime zaal als een café accommodatie. De cafetaria is licht en modern ingericht, de omzet is goed en stabiel.

Cafetaria: Via de entree is er directe toegang tot de verkoopruimten. De counter staat in verbinding met de open productieruimten en biedt toegang tot de links gelegen keuken en opslagruimten. Links voor in het object zijn de andere opslagruimten voorzien van een dienstingang. De snackbar heeft 26 zitplaatsen.

De zalen: Via een zijingang en een centrale hal is de zaalruimte toegankelijk. De zaal is op te splitsen in meerdere ruimten. De indeling is afhankelijk van het gebruik en de vraag. In de centrale hal bevinden zich de gescheiden dames- en herentoiletten (voorzien van een voorportaal). Aan de achterzijde van de zaal (rechts van de bar) is er toegang tot de eerder genoemde centrale opslag- en keukenruimten. Hier bevinden zich ook de kantoor- en dienstruimten. Aan de linkerzijde is een aanbouw die dienst doet als rookruimte. De grote zaal (178 m2) heeft 250 zitplaatsen, de bar heeft een oppervlakte van 147 m2 en biedt 60 zitplaatsen.

Zowel de cafetaria als de zaal heeft een eigen terras elk met 50 zitplaatsen.

INSTALLATIES

Verwarming: Twee gasgestookte CV ketels. Verwarming middels radiatoren. In het gehele pand is vloerverwarming aanwezig. Elektrische installatie: Installatie met aardlekschakelaars & krachtstroom. Warmwatervoorziening: Door middel van een boiler (circa 150 liter, vernieuwd in 2015). Riolering: Aangesloten op het openbaar riool. Luchtbehandeling: Mechanische ventilatie, Brandmeldinstallatie: Aanwezig, aangesloten op de meldkamer. Alarminstallatie: Aanwezig, aangesloten op de meldkamer. Geïntegreerd geluidsysteem: Aanwezig

JURIDISCHE INFORMATIE

Rechtsvorm: Het bedrijf wordt gevoerd als een V.o.f. Bij overname zullen de bestaande handelsschulden en –vorderingen voor rekening en risico van de huidige eigenaar blijven (een zogeheten activa/passiva transactie).

Drank- en Horecawet: Afgegeven in 2003.

Terrasvergunning: Niet noodzakelijk.

Gebruiksvergunning/Gebruiksmelding: Er is, volgens opgave van de eigenaren, een gebruiksvergunning verleend.

Brouwerijverplichtingen: Niet van toepassing.

Huur- en bruikleenovereenkomsten: Bij de brouwerij.

Overige verplichtingen: N.v.t.

Inrichtingseisen: Het bedrijf voldoet volgens opgave van de eigenaren aan de gestelde inrichtingseisen conform de Drank en Horecawet.

Personeel: Er is personeel in dienst dat conform de wet (Artikel 7:662 BW e.v.) dient te worden overgenomen. Een overzicht van het personeelsbestand is op verzoek verkrijgbaar.

Wet Milieubeheer: De melding in het kader van de AMvB Horecabedrijven is gedaan. De inrichting valt onder de werking van het nieuwe Besluit Horeca, Recreatie en Sport. Er is een vetvangput aanwezig.

FINANCIËLE INFORMATIE

Vraagprijs Registergoed : € 445,000,=

Vraagprijs exploitatie € 95.000,=

Registergoed en bedrijfsexploitatie, bestaande uit bedrijfsinrichting, inventaris, handelsnaam, goodwill en website.

Kenmerken

Algemeen

Geplaatst op
16 sep. 2021
Lokatie
Opmeer
Type
Eetcafé
  • - met Terras

Oppervlakte

Totaal
onbekend
Verkoopruimte
330 m²
Zitplaatsen
310

Terras

Terras:
Ja
Oppervlakte terras
onbekend
Zitplaatsen terras
100

Prijs

Overnameprijs:
€ 95.000
Vraagprijs vastgoed:
€ 445.000
Huurprijs vastgoed:
Op aanvraag

Verplichtingen

Brouwerij
Nee
Personeel
Ja
Automaten
onbekend
Muziek
onbekend
Leasecontracten
Nee
Te koop aangeboden door

HAP Horecamakelaardij

Nieuwemeerdijk 297
1171NS Amsterdam - Badhoevedorp
HAP Horecamakelaardij

Contactpersoon voor deze advertentie

Dhr. Vraag naar uw contactpersoon Vraag naar uw contactpersoon

Vergelijkbare horecazaken

Top exploitatie in Enkhuizen - Het Station

Eetcafé van 500 m² met terras in Enkhuizen
21 sep. 2021
HAP Horecamakelaardij
€ 295.000

ID2109 Modern ingerichte zaak nabij het Leidseplein

Restaurant van 80 m² met terras in Amsterdam
22 mei 2020
Duijn Horecamakelaars
€ 275.000
€ 4.088

Casco Horecaruimte in het centrum van Den Helder

Restaurant van 190 m² met terras in Den Helder
23 mei 2020
HAP Horecamakelaardij
€ 2.500

Broodjeswinkel - Lunchroom Snel en Verzzz te Hoofddorp

Lunchroom van 134 m² met terras in Hoofddorp
23 mei 2020
HAP Horecamakelaardij
€ 195.000
€ 3.400

Horecalocatie in The Startup Village in Amsterdam

Lunchroom van 30 m² met terras in Amsterdam
Op het Science Park in Amsterdam Oost staat deze bijzondere en sfeervolle horecalocatie. Kan per direct worden overgenomen.
30 okt. 2020
HAP Horecamakelaardij
€ 125.000
€ 1.125
Bekijk alle horeca te koop in Opmeer