Horecazaak

Goedlopend horecaconcept in centrum Groningen

Speels ingericht bedrijf in de binnenstad van Groningen. Ruime zaak met veel mogelijkheden op een straat met veel passanten.

Omschrijving

Aweg 2 Groningen

Overname exploitatie: € 139.500,-

Spijslokaal Pernikkel is gelegen bij de entree van de binnenstad van Groningen. Vanuit de westzijde van de stad is dit de eerste echt drukke locatie die men tegenkomt. Met publiekstrekkers als Mediamarkt, Primark, McDonalds (recht tegenover het object) en KFC is de Westerhaven in de afgelopen jaren steeds drukker geworden. Hierdoor wordt het gebied tegenwoordig als volwaardig gedeelte van de binnenstad beschouwd. Komt bij dat de belangrijkste passantenstroom de afgelopen jaren is gekanteld van Noord-Zuid naar Oost-West.

Enkele jaren geleden is de gehele omgeving fors door de gemeente onder handen genomen qua straatinrichting. Zo zijn er meer voetgangersgebieden gekomen en is voor het object een grote centrumbushalte verschenen. Hierdoor heeft men de gehele dag aan passanten geen gebrek.

Deze locatie is daarom de ideale plek voor een horecabedrijf waar men gedurende het grootste gedeelte van de dag terecht kan voor een goede, gezonde en biologische verantwoorde maaltijd. Laat dat nou net de omschrijving zijn van Pernikkel!

Mede door de eerdergenoemde centrumbushalte, is Pernikkel erg goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Men stapt recht voor de deur uit. Maar ook met eigen vervoer is het object goed te bereiken, met name vanuit de west- en zuidkant van Groningen. Parkeren is mogelijk in de daarvoor bestemde parkeergarages of parkeerplaatsen. Er zijn hiervan voldoende aanwezig in de directe omgeving.

Bedrijfsconcept

Momenteel is het bedrijf in gebruik als ontbijt, lunch en diner- restaurant. Kortom, men kan gedurende bijna de gehele dag in deze sfeervolle zaak terecht om vrij uiteenlopende redenen.

Zo is een ontbijtje op zijn tijd bijzonder aangenaam, is de ruimte een perfecte plek om even bij te komen tijdens het winkelen of de studie en kan men ten slotte aanschuiven voor een volledig gezond, verantwoord en smakelijk diner. Zo weet men een grote schare klanten aan te spreken en speelt men goed in op de locatie, die gedurende de hele dag druk kan zijn.

De huidige ondernemers zijn op deze locatie nu enkele jaren gevestigd en hebben een behoorlijke naam opgebouwd in Groningen. Het is een bekend speler geworden in de horeca van deze stad. Reacties en recensies zijn nagenoeg altijd positief en er wordt goed rekening gehouden met verschillende wensen van de klant. Ook de vrij ruime opzet van de indeling wordt geprezen.

Men wil echter de horizon verder verbreden en een ander levenspad inslaan, waardoor de zaak ter overname wordt aangeboden. De mogelijkheden van het object zijn groot, maar het is vooral een ideale plek voor een vorm van dag horeca.

Indeling

Het bedrijf bestaat uit meerdere verdiepingen, split level ruimten. Hierdoor worden er intieme knusse hoekjes gecreëerd en heeft het geheel een wat speelse aanblik. Men komt binnen langs het gevelterras en treft als eerste het sfeervolle restaurant met keuken aan. Via verschillende trappetjes bereikt met andere zitgedeelten en links naar beneden de toiletten. Achter de keuken bevindt zich eveneens een trap naar een productiekeuken met wat opslagruimte. Verder bevinden zich in de kelder verschillende opslagruimten, die momenteel te laag zijn (20 cm) voor ontvangstruimte voor gasten, maar mogelijk eenvoudig zijn te verhogen c.q. zijn uit te graven. Hierdoor ontstaat er na aanpassingen een extra 50 m² verkoopruimte. Uiteraard dient dit wel met de Gemeente en de verhuurder besproken te worden.

De oppervlakten van het object zijn als volgt:

Restaurant + keuken ± 158 m²

Productiekeuken ± 24 m²

Toiletten ± 17 m²

Opslagkelder ± 100 m²

Overige ± 17 m²

===============

Totaal ± 316 m²

Terras Gevelterras

Bovenstaande gegevens zijn met zorg samengesteld en naar ons inziens juist vermeld. De informatie is deels door de opdrachtgever verstrekt, wij gaan er van uit dat deze informatie correct is. De aanbieding is informatief. Door ons wordt geen aansprakelijkheid aanvaard omtrent de inhoud van deze presentatie. Belanghebbenden kunnen geen rechten aan deze gegevens ontlenen.

Kenmerken

Algemeen

Geplaatst op
19 okt. 2020
Lokatie
Groningen
Type
Lunchroom, Restaurant
  • - met Terras

Oppervlakte

Totaal
316 m²
Keuken
24 m²
Verkoopruimte
158 m²
Magazijn
100 m²

Terras

Terras:
Ja
Oppervlakte terras
10m²
Zitplaatsen terras
onbekend

Prijs

Overnameprijs:
€ 139.500
Huurprijs vastgoed:
€ 3.050

Verplichtingen

Brouwerij
Nee
Personeel
Nee
Automaten
Nee
Muziek
Nee
Leasecontracten
Nee
Te koop aangeboden door

HELDER Horecamakelaardij

Beslotenveenseweg 2
9479TL Noordlaren
HELDER Horecamakelaardij

Contactpersoon voor deze advertentie

0620060969

Vergelijkbare horecazaken

Te koop prachtige cafetaria Groningen

Cafetaria/snackbar van 115 m² met terras in Groningen
Op een mooie hoeklocatie in winkelcentrum. Ruimtelijk opgezette zaak met veel licht, inventaris is in goede staat.
21 nov. 2020
Ambiance Horeca & Advies

Brasserie restaurant Leafs in Appelscha

Restaurant met terras en woning in Appelscha
Sfeervolle zaak in het toeristische Appelscha. De brasserie kan vrij van verplichtingen worden overgenomen.
30 jan. 2021
Hospitality Makelaar
€ 49.500
€ 1.700

Prachtige cafetaria Groningen

Cafetaria/snackbar van 115 m² met terras in Groningen
In de gezellige studentenstad Groningen staat Kwalitaria Sammy te koop. Gelegen op een mooie hoeklocatie in het winkelcentrum de Beren.
15 dec. 2020
Hospitality Makelaar
€ 149.000
€ 2.160

Cafetaria Lunchroom en IJssalon Succes in Norg

Cafetaria/snackbar van 280 m² met terras en woning in Norg
Multifunctionele en succesvolle horecazaak in het toeristische dorpje Norg. Zonnig terras en professionele inventaris.
5 feb. 2021
Hospitality Makelaar
€ 179.500
Bekijk alle horeca te koop in Groningen